Couple is Kaca

Tahukah ?

Apabila anda di tinggalkan oleh couple anda sendiri. rasanya begitu sakit, rasa di khianati dan kita tidak menyangka begitu pedihnya rasa itu..

Ia seperti mengeluarkan serpihan kaca dari kaki.. rasa sakitnya apabila kita ingin cabut kaca itu.. air mata akan di paksa keluar akibat kesakitan yang kita rasai..

Moral - couple itu seumpama kaca... sentiasa datang untuk membuatkan kita derita ( rosak akhlak ). Jadi carilah cinta hakiki. carilah Cinta HALAL!

Di mana kita berpijak?

Tak kisah walaupun kedudukan kita tinggi menggapai bintang, terkenal di kalangan berjuta orang, mempunyai duit membuak2, di tabalkan pemimpin segala kelompok, mempunyai gelaran yang di segani sekalipun..

Tak kisah walaupun kedudukan kita miskin, sentiasa di caci dan di cemuh, di hina, menjadi kuli segala si fulan, hodoh fizikalnya, busuk dan hapak di cicah wangian dunia, tidak mempunyai keperluan hidup yang mencukupi sekalipun...

Kubur kita tetap sama iaitu di dalam tanah jua, kain kafan kita tetap sama putih, malaikat yang sama akan bertanya, jadi apa gunanya kita riak dan takabbur.. cantik fizikal hodoh hatinya.. tiada guna kerana celanya akhlak...
( nasihat untuk sesiapa yang membacanya, renungan bersama )

Peribahasa Yang SALAH!!!

Teguran peribahasa yang salah aku nampak kat FB

harapkan PAGAR, PAGAR makan padi..

Namun yang sebetulnya harapkan PEGAR , PEGAR makan padi ( burung PEGAR berfungsi menghalau haiwan perosak tanaman padi )..

menJOLOK mata..

Yang betulnya adalah menCOLOK mata..

melepaskan BATUK di tangga ( wat kerja separuh jalan )

Sebetulnya melepaskan BATOK di tangga. ( Sebab batok adalah sejenis alat untuk mencedok air.. alaaa owang lama2 kan sebelum naik tangga umah basuh kaki dulu.. so mereka akan mengambil BATOK untuk mencedok air dalam telaga.. namun lepas tu letak balik kat tempat dia.. tapi jenis orang wat kerja separuh jalan just letak kat atas tangga ka.. tu yang tterjadinya peribaha nie.. )


Get widget here
FAKHRUL ADLI - HIDUP UMPAMA KERTAS, LEMBUT DAN MUDAH TERKOYAK, JADI BELAILAH IA DENGAN SABAR

Another Templates

Followers

About this blog

Powered by Blogger.
Aku Ingin Menjadi seperti BURUNG, terbang bebas di udara, Terbang semakin tinggi dan tinggi, Namun aku sedar, Pasti ada orang akan tembak, sehingga aku jaatuh ke bawah, walaubagaimanapun, Tiada istilah putus asa dalam hidupku..