ToP 3 BeST MoViE & BaD MoViE 4 Me!...

BEST MOVIE!!

NUmBeR 1 : WHeRe THe WiLD THiNG ArE..


Citer nie memang best giler lah....citer nie mampu mengusik naluri kanak2 aku walaupun aku sudah matang... tengok citer nie mampu menghanyutkan aku di dalam dunia Fantasi nya...

Sinopsis :
Seorang budak buat perangai untuk mendapatkan perhatian emaknya kerana emaknya sedang bercinta dengan lelaki lain dan tidak memberikan perhatian kepadanya.. Akibat tidak tahan dengan perangai budak tu si emak memukulnya.. Akibat merajuk budak itu lari kedalam hutan dan tersesat... akhirnya ia menjumpai pantai yang di sertakan dengan sebuah perahu.. Lantas budak itu menaiki perahu seorang diri dan merentasi Laut yang bergelora dan ribut.... Tiba2 budak itu menjumpai sebuah pulai yang di huni oleh makhluk lain... di Situlah bermula pengembaraan si budak itu..

NuMBeR 2 : MoRe THaN BLuE





citer Korea ni memang Famous.. Kerana cerita korea satu nie la paling sedih pernah aku tonton selain WINTER SONATA dan AUNTUMN TALE... Mula2 nengok tak faham... tapi last2 citer dia membongkarkan segalanya.. dan memang sedih.. sapa tak menangis memang bukan manusia lah.. baik laki n gurlz mesti nangis..

Sinopsis :
Hero dan Heroin tinggal Serumah.. Hubungan mereka hanya kawan.. tetapi masing2 menaruh hati... Si Hero cuba mengelak dari bermanja + bermesra dengan heroin kerana dia.... tuuutt.. xley cita.. nengok la sendiri ok..




NuMBeR 3 : NGaNGKuNG





citer nie penuh dengan lawak yang lucu ( bukan lawak bodo ) serta seram.. ( diorang buat seram jadi betul )...
so x rugi buat masa ni korang beli tiket pawagam untuk menyaksikan cerita nie...


BAD MOVIE

NuMBeR 1 : 2 ALaM


Citer ni aku x reti nak decide.. nak nangis pown tak.. sedih pown x.. ketawa pown x... dan yang paling tak bestnya aku x faham ape jalan cerita nie... dan jalan cerita dia x menarik... cerita dia mengenai seorang laki ( bapok ) yang dah insaf... aku suggest SYuRGa CiNTa jauh lagi best...

NuMBeR 2 : SKYLiNe




Nampak macam gempak kan?... Sebab poster ni lah aku ngan kekawan decide nak nengok kat pawagam.. tapi malangnya... kami macam bakar duit begitu sahaja... citer dia pasal alien datang serang dunia... Alien ni memerlukan otak sebagai sumber tenaga... so pasukan tentera lawan la alien ni tapi kalah... plot dia dari awal sampai habis Si Hero lari nie asyik Lari je dari Alien... dah tu last2 taw cam ne?... Alien ambik Otak hero... tetiba Otak hero ni boleh kawal alien tu.. Lebih Kurang Hero jadi Alien la senang nak kata... kemudia hero Mencari awek dia yang kena tangkap dan ingin menyelamatkan awek dia.. n then habis citer.. ntah ape2..

NuMBeR 3 :



aku xtaw ag citer apa yang xbest.. so aku nak nengok korang lak suggest.. citer apa paling x best pernah korang nengok...



SuRaT BReAK Up...

Kisah si Jambu dan Jat

Kisah ini aku create sendiri...
tiada yang ciplak kecuali yang Ori2 belaka...

Jambu = beruk 1
Jat = beruk 2


Pada suatu hari, di hari yang redup dan Damai , angin tiup sepoi-sepoi ( bukan nak ujan ) terlihat 2 ekor beruk.. seekor bergayut dan seekor lagi duduk bertenggek ( macam owang nak beyak ).. sedang mereka melalui hari yang damai, tidak jauh dari pokok mereka duduk, ada sebatang pokok yang di hiassi dengan sarang burung. Entah kemana ibu burung itu pergi ( mungkin tengah cari makan untuk anak dia kot ). Si anak burung yang sekor ni dengan konfiden nya ingin terbang meniru gaya ibunya... sedang Ia melompat-lompat tetiba terjatuh ke tanah... tagedi ini di lihat oleh Si Jambu yang sedang bergayut...

Si Jambu : Oit Jat tengok bawah, ada anak burung la..

Lantas Jat yang sedang duduk bertenggek ( macam owang nak beyak ) pandang Ke  bawah dengan pantas..

Jat : Wei tolong sikit, ini bukan anak burung OK... ini bapak burung.. haha

Si Jambu : Mangkuk jamban + sinki betullah kau nie...xboleh terbang macam tu mesti la anak burung.. takkan bapak burung tak boleh terbang... dah tu kecik pulak.. LoLz...

Jat :  Hei... terlajur perahu boleh di undur , terlanjur kata malang padahnya~.... Sekecil-kecil burung ini berbisa jugak..

Si Jambu : Bisa hotak engkau, xpernah lagi aku dengar paruh burung ada bisa... bodoh ke apa kau ni?..

Jat :  pergi memancing naik perahu,
        Belum cuba belum tahu !!...

Si jambu : pelik la kau ni.. hish..x faham aku... wei kesian la anak burung ni.... dia mengelepar.. mesti sakit...

Jat :  dah bergerak mesti " mengelepar "...

Si Jambu : Ye la dah nama pun sakit.. mesti la mengelepar...

Jat : haish, xde maknenya sakit2...

Tiba-Tiba seekor beruk betina melintasi mereka dengan bergayut... Jat dengan melopong mata tengok beruk itu sehingga hilang tanpa berkelip mata.. Lantas berkata...

Jat : wei anak burung ni dah kejang!!...

Si Jambu : Ye la dah sakit mesti Kejang... jom tolong... bawa dia naik atas

Jat : uiks, pantang pak malau di sini!... berani kau sentuh aku melawan guna Yoga pukul kau jugak kang..

Si jambu semakin pelik dengan perangai Jat ini...

Si Jambu : Habis xkan nak tengok je.. kesian dia...

semakin lama si jambu melihat Jat.. akhirnya si Jambu faham apa yang Jat maksudkan...

Si Jambu : Bongok + mangkuk ayun kau nie.. Memang dasar perangai beruk!.. dah beruk memang beruk!... bodoh! sial!..

hampir 15 minit Si Jambu maki akhirnya.....

Si Jambu : aku suruh tengok burung yang dekat atas tanah tu... bukan suruh tengok burung kau bodoh!....

Jat : eh ye ke??... hehe laen kali cakap la clear2 sikit.. hehe

WaHai HaTi ~ WaHai MaNuSiA 2

Seperti biasa,
aku bangun pagi seawal pukul 6...
dengan muka mengantuk aku masuk kebilik air...
Air panas mencura-curah bagai hujan ke rambutku...
tetiba aku bermonolog sendirian...

Wahai Hati...

ingat tak lagi pertanyaan aku dulu...
sehingga kini kau tidak dapat menjawabnya...
kini aku betul-betul ingin jawapan darimu...

Wahai manusia..

Apakah persoalanmu?..
mustahil aku tidak mampu memberikan jawapan kepadamu...
kerana aku adalah hatimu...

Wahai Hati...

Adakah kau terlupa?...
Pertama kali aku mengenal erti cinta...
Aku sering bertanyakan kepada engkau..
mengenai persoalan ini...

Wahai manusia...

Persoalan ini engkau tanyaku..
apabila engkau malu untuk meluahkan ...
cintamu padanya...
Bukankah engkau telah mendapat jawapannya...

Wahai Hati...

Tidak Wahai hati....
aku sering tertanya....
kini aku ingin bertanya kepadamu soalan yang sama...
Sehingga aku dapat jawapannya...
" Mengapa Ada Cinta? "

bersambung kejap...

Aku DaPaT AwaRd?

My 1st AwaRd!...


Tq yew wawa chumel!...

AkU BeRTiNdaK BeRaNi

aku just geram ngan statement yang di buat.. nampak sangat sombong.. So untuk membezakan aku dengan si pengecut yang hanya reti cakap belakang jadi aku membuat satu tindakan...



Aku pown nasihat secara depan2... ok x??... asalkan ada juga usaha aku nak menasihati.. cam ne korang?.. ada berani?...

p/s teringin sangat nak nengok admin bagi group Anti 2 alam dan dR Rozmey... macam la dia tu perfect sangat... kenapa dia x nasihat je depan2?.. korang setuju x ngan aku?

ARe YOu COnVErT To MUsLiM??

Dalam Kelas aku ada sorang kaum india ini.. walaupun kaum dia india tapi menganut agama kristian... Dia banyak cakap.. hehe.. paling banyak cakp inggeris.. sampai kami terikut-ikut cakap mat saleh skali... kami sekelas mula berpisah sebab masing2 bekerja ( praktikal ) untuk satu sem.... tapi apa yang mengejutkan...



adakah Allah dah membuka pintu hatinya?... dia tengok siapa sampai terbuka pintu hati memeluk islam?... ataupun ia sekadar ucapan untuk tahun baru... terkejut la jugak aku baca post ini.. huhu.. kalau ini hanya sekadar ucapan... kita patut mengambil contoh orang beragama lain pun menghormati islam.. inikan kita yang beragama islam..

Adakah kita menjaga maruah agama kita?
siapakah yang paling banyak buang anak?
adakah dari golongan islam?...
marilah sama-sama menjaga maruah islam...
malulah kita dekat manusia beragama lain..

BeRaNi DaN PeNGeCuT

kenape erk aku tulis nie.. kisah nie mengenai seseorang yang famous dengan gelaran kepala/rambut cendawan..

dari dia ini aku dapat kenal pasti perbezaan si Pengecut dan si Berani..

bagi aku si Pengecut adalah orang yang suka cakap belakang ( mengumpat ) , cara si pengecut bertindak adalah create 1 group yang di depannya bertulis "Anti"... kalo setakat Anti israel tu aku x kesah... mmg diorang kaum yang di laknat... tapi kisah ini mengenai Dr Rozmey yang mana di kutuk dan di cemuh dari belakang...


bagi aku group ni di buat adalah bertujuan menghimpunkan orang2 yang membenci Dr Rozmey serta mengajak orang membenci Dr Rozmey... ini adalah satu tindakan pengecut bagi aku...

SI BERANI...

Si berani adalah orang yang berani cakap depan2 , ataupun bercakap bernada ayat bandingan untuk menyedarkan seseorang.. kira ok la jugak kan berani cakap depan2... tengok contoh orang di bawah yang boleh di katakan tindakan berani + klakar gitu..


akibat tindakan berani dia ini post dia di wall Dr Rozmey di block dan fb dia mendapat sambutan menggalakkan.. malah di wall perempuan ini penuh dengan komen positif dari orang ramai .. hebat kan... klakar ada jugak..

ThanKs~ I

Sesaja survey facebook tadi tetiba terjumpa...


thank yew... bukan saje jadi follower ke 20 malah tolong promote lagi... x sedar lak dah 14  hours ago... Tingin nak bagi award... nak ape erk?...

Mood?

Betul tu..
Hidup ni yang kita lalui...
Takkanlah Nak diisikan dengan..

KENANGAN SURAM BTOL X??
Hidup ini mestilah...

KENANGAN YANG MENGEMBIRAKAN... ^.^

WaHai HaTi ~ WaHai MaNuSiA




Wahai hati..

kan aku dah cakap aku hendak lupakan dia...
cinta itu bermula dari awal persekolahan..
dan kini sudah berkubur di akhir persekolahan..
tetapi kenapa engkau degil wahai hati..
apa yang hebat sangat tentang si dia?...
beritahu aku...

Wahai manusia..

pernahkah engkau setia?...
seperti setianya cinta engkau kepadanya?..
apa perasaanmu ketika mempermainkan perasaan perempuan lain...
persoalan kamu..
kenapa kamu masih mencintainya...
jawapannya ringkas...
kerana si dia adalah MY FIRST LOVE...

Wahai Hati...

ya dia adalah MY FIRST LOVE...
tapi tidak bolehkah engkau bukakan pintu hatimu..
untuk aku mencintai insan yang lain...
Persoalan aku...
sampai bilakah aku akan terus mencintainya...
sedangkan aku ada kehidupan aku sendiri..

Wahai manusia...

persoalanmu hanya dapat di jawab dengan persoalan...
Mengapakah kamu mencintainya?...

Wahai hati...

kenapa aku mencintainya?...
aku mencintainya kerana...
perwatakannya yang kelakar...
kecantikannya yang mampu mencairkan hati jejaka...
perangainya yang begitu sopan dan baik...
hobinya sama denganku iaitu...
kami berdua meminati novel...

Wahai manusia..

Ya sekarang kamu sedar...
di sebabkan ciri-ciri ini kamu akan terus mencintainya..
ini kerana..
KAMU TIDAK MENEMUI PENGGANTINYA...
selagi tiada perempuan lain yang mempunyai ciri-ciri ini..
kamu akan terus merana mencintainya..

Wahai hati..

betapa kejamnya kamu...
aku sudah melupainya...
kenapa kamu ingatkan aku melaui mimpi...

Wahai manusia..

Bukan aku mengingatkan mu..
tetapi nostalgia di segenap ruang...
kenangan...
baunya...
itulah penyebabnya...

Wahai hati...

jika aku tidak dapat ..
menjumpai wanita yang mempunyai ciri-cirinya...
tidak bolehkah eengkau mematikan cintaku..
aku lebih rela tidak mencintai sesiapa...
dari pada aku mencintai seseorang...
rasanya seperti aku sentiasa sengsara...
bagaikan badan aku di jamu racun yang bisa..

Wahai manusia..

Aku tidak mampu melakukan apa-apa...
naluri cinta di kurniakan oleh Allah...
aku tidak mampu membuangnya...
bersabarlah wahai manusia..
berkat sabarmu...
akan di kurniakan oleh Allah...
PENAWAR KEPADA RACUNMU...

p/s kata-kata ini aku luahkan untuk sekadar renungan bersama... kalau ada sebarang nasihat untukku... sila komen.. ^.^.. aku memerlukan nasihat di waktu ini..

HaTi iNi Di PeTiK KeMBaLi

Aku Happy dengan hidupku yang indah, tiada sengsara, tiada sedih dan Tiada kecewa. Tapi apakan daya Naluri semulajadi yang di Kurniakan Allah lemah untuk aku tepis. Mimpi malam tu... hurm.. aku pun tak taw kenapa aku mimpi si dia... Hati ini yang dahulunya terpadam api. kini di cucuh kembali malah hangat membara api cinta.. Aku Benci Mencintai Seseorang sebab aku selalu dipermainkan.. MY FIRST LOVE muncul di dalam mimpi aku bermain-main bersama aku.. hurm... kekadang terfikir juga.. alangkah bagusnya jika aku lupa ingatan...


Get widget here
FAKHRUL ADLI - HIDUP UMPAMA KERTAS, LEMBUT DAN MUDAH TERKOYAK, JADI BELAILAH IA DENGAN SABAR

Another Templates

Followers

About this blog

Powered by Blogger.
Aku Ingin Menjadi seperti BURUNG, terbang bebas di udara, Terbang semakin tinggi dan tinggi, Namun aku sedar, Pasti ada orang akan tembak, sehingga aku jaatuh ke bawah, walaubagaimanapun, Tiada istilah putus asa dalam hidupku..